Sevilla - Álmodozás

Sevilla 02
Sevilla photo 01
b2ap3_thumbnail_sevilla-blog-03.jpg
b2ap3_thumbnail_sevilla-blog-04.jpg

Álmodozás. Látni a lehetetlent is. Utazás. Átélni a csodát. Mi rejtőzik e gondolatok mögött, melyek mindanyiunk fejében sokszor átcikáznak? És egyáltalán ha mennénk, hova lenne érdemes? Erre a válasz határozottan Sevilla. Egy kihagyhatatlan ízigvérig spanyol város. És ahogy leírom a spanyol szót, már érzem is a pezsgést...flamenco, bikaviadalok, gazpacho, finom borok, kölönböző kultúrák csodavilágai, élénk hagyományok…Kell ennél több? Késett a repülőgéped, vagy törölték a járatodat? Akkor kártérítést kaphatsz. Részletek a flight-refund.hu oldalon.

Sevilla Andalúzia fővárosa, Spanyolország dél-nyugati részén található. Az összes lehetséges módon megközelíthető jól fejlett közlekedési hálózatának köszönhetően. Utazhatunk repülőgéppel, autóval vagy busszal autópályákon, hajóval, bárhogyan is megyünk egy mesebeli világba csöppenünk, melynek hangulata egy életre magával ragad. Miben is rejlik varázsa? Romantikus sikátorszerű utcáin narancsfák és eukaliptuszok hajladoznak, lélegzetelállító építményei, mediterrán növényekkel tarkított helyei álomvilágba kalauzolnak. Ételeinek hagyományos ízvilága, festészete, tánca örök emlék marad a spanyol kultúra központjából.

Kezdjük utunkat körbesétálva a hangulatos, szűk, kanyargós kisutcákon, melyek nem csak a fiatal szerelmesek szívét lobbantják lángra, de még az idősebb párokban is boldogságot ébresztenek. Spanyol föld ez, ahol magunkba szívhatjuk a lágyan perzselő örök napsütést, élénk vidámságot, az emberek őszinte kedvességét, a Földközi-tenger és Atlanti-óceán lágy fuvallatainak érzéki egybeolvadását. E lélegzetelállító tájban andalogva integethetünk Kolumbusz Kristóf monumentális szobrának, és megtekinthetjük a Santa Maria zászlóshajójának kicsinyített mását. Majd a régi épületek falai között észrevétlenül belecsöppenhetünk a mór kultúrába, onnan tovább pedig a híres királyi palotangyedbe, az Alcazarba, mely a világörökség része. A 913-ban épült Alcazar meghökkentő látványa a kalifák gazdag világába repít el: számos belső udvarával, kertjeivel, szökőkutakkal, pavilonokat összekőtő sétányaival, az épületek színes mór díszítőelemeivel vagy épp az Oroszlán udvarral, mely a királyok hálószobájába vezet. Nyugodtan érezzük különlegesnek magunkat, akár egy spanyol film főszereplői.

Olvasás folytatása
16
  1764 Hits
  0 hozzászólás
1764 Hits
0 hozzászólás