Elgondolkoztam mit is tudok Sevillairól, azon kívül, hogy Spanyolország, ott a cselszövő borbély, a veszedelmes nőcsábító Don Juan, és persze a könnyelmű, férfiszívtipró Carmen mellett sok más nem jutott eszembe. Így arra voltam kíváncsi mit is tud nyújtani ez a „kis” város ahhoz, hogy ismertebb legyen a köztudatban. Megérdemli-e, hogy turisták látogassák, van-e látnivaló ott, van-e történelme, illetve találok-e 5 érdekes kihagyhatatlan városi elemet, amiért ajánlanám ismerőseimnek úti célként.

 

Lássuk csak.

 

Nos, első információim alapján már is javítanám a fent leírtakat. Sevilla, Spanyolország negyedik legnagyobb városa, Andalúzia fővárosa. A dél-spanyolországi város több mint 2000 éves civilizációval bír.

 

1. Katedrális és Giralda, amely nemcsak a világ legnagyobb gótikus katedrálisa és a világ 3. legnagyobb temploma, hanem egyben Kolumbusz Kristóf nyughelyes is. A Giralda, azaz a harangtorony 105 m magas. Tetejéről meseszép kilátás nyílik a városra.

 

2. Alcázar, amely eredetileg erőd volt, most Európa legrégibb kastélyának címét viseli büszkén. Ez a palotanegyed az egyik legnépszerűbb nevezetesség és nem csak azért, mert itt forgatták a Trónok harcának több jelenetét is, hanem mert 1987 óta a világörökség részének számít.

 

3. Metropol Parasol, a legnagyobb (nyír) fából készült építmény a világon. A 2011-ben felavatott épületkomplexum piacnak, múzeumnak, étteremnek és egy szabadtéri plázának ad helyet.

 

4. Plaza de Espana az 1929-es világkiállításra épült, Spanyolország és a világ egyik legszebb tere. Az egyik oldalán álló félkör alakú épület falain művészi csempedíszítéssel fellelhető Spanyolország valamennyi tartománya. Ma kormányzati hivatalok működnek itt.

 

5. Plaza de Toros de la Maestranza, az aréna amelynek története 1758-ig nyúlik vissza, és ahol a mai napig tavasztól-őszig vasárnaponként bikaviadalt tartanak.

 

A fent felsorolt szépséges látnivalók a teljesség igénye nélkül parkok, templomok, katedrálisok, hangulatos középkort idéző város negyedek, a flamenco előadások mind azt bizonyítják, hogy az ideutazók nem fognak hiányt szenvedni a spanyol temperamentum megismeréséből.

 

A hamisíthatatlanul forró mediterrán hangulat, különösen pezsgő éjszakai élettel is büszkélkedhet, így a fiatalok számára is ideális városlátogatásra.

 

Kalandra fel!