Brazíliában annyi a csodálatos látványosság, hogy mielőtt az ember odalátogat, szinte nem is tudja eldönteni, miből válogasson. Öt olyan helyszínt gyűjtöttem most össze, melyeket mindenképpen érdemes megnézni, ha az országban jártok.

1. Iguazú-vízesés

A hatalmas vízesés Argentína és Brazília határásn található. Méreteit jelzi, hogy 270 különböző zuhogóból és kisebb vízesésből áll és 2,7 kilométer szélesen húzódik az Iguazú folyón. Ma is használatos nevét még a guarani indiánoktól kapta és magyarul \"nagy vizet\" jelent. Brazíliából a Foz do Iguaçu városból közelíthető meg legkönnyebben, kár lenne kihagyni.

2. A Megváltó Krisztus szobra

A világ egyik legismertebb, legtöbbet ábrázolt szobrát Brazíliában találni. Alakját még az is fel tudja idézni, aki élőben soha nem látta, annyit jelenik meg szerte a médiában, könyvekben. A  30 méter maga és 700 tonnás, a Corcovado-hegyen álló szobrot évente turisták milliói keresik fel. Párizsban faragták és 1931-ben vitték fel a hegy tetejére, azóta is Brazília és Rio De Janeiro jelképe, hiszen a város fölé magasodik.

3. Az Amazonas

A világ legbővizűbb és második legnagyobb folyójának több, mint 60%-a Brazílián folyik keresztül, így feltétlen tegyetek egy kitérőt egyik szakaszához, ha itt tartózkodtok.  A folyót elképesztő élővilág lakja és veszi körül, hiszen az Amazonas-medence területén található a világ esőerdeinek fele. Dzsungeltúrákra is be lehet itt nevezni és hajókirándulásokra is, amelyik jólesik, de vezető és szervezettség nélkül inkább ne vágjatok bele.

4. A Riói karnevál

Bár a karneválok igazi szülőföldje Olaszország, az 1928 óta megrendezett Riói karneválnál nincsen hatalmasabb és híresebb a világon. Nem is véletlen, hogy rengetegen a részesei szeretnánek lenni, ezért Rió meg is telik rendesen a farsangi időszakra. A felvonulások alatt az egész város izzik, hiszen ilyenkor mérik össze tudásukat a szabaiskolák is a Sambadronon.

5. Salvador Da Bahia csodás tengerpartja

Rio partja is méltán híres, de még gyönyörűbb Salvador városának tengerpartja, ami Bahia tartomány központja. Az ország harmadik legnagyobb városa régen a rabszolga-kereskedelem központja volt, de ma már a táncról és a mulatságokról híres és Brazília legboldogabb részének tartják. Lenyűgöző homokos tengerpartjain jó hosszasan elidőzni.