Ismét közvetlen járatot indított Budapestről Portugáliába a TAP Portugal légitársaság, ennek alkalmából Szolnok Péter, a TAP regionális képviselőre nyilatkozott az ECHO TV-nek:

„Nagyon örülünk annak, hogy visszatértünk és a tavalyi év után újra jelentkezhetünk azzal, hogy napi járattal repülünk Budapest és Lisszabon között. Számunkra azzal, hogy az Airbus 319-es gépei portugál utasokkal a fedélzeten Budapesten landolnak, monstantól ismét innen Magyarországól tudjuk az utasokat szállítani Lisszabonba, illetve Lisszabonon keresztük Portóba, Algarve-ba, Madeira-ra, az Azori-szigetekre és a többi gyönyörű szép úticélra.

A járat július 2-től indult be és innentől kezdve mostmár egész évben járni fogunk, tehát megállás nélkül repülni fogunk Lisszabonba, tehát ez nem csak egy nyári járat, amivel jelentkeztünk ugyanezt a téli időszakban is fel tudjuk kínálni az utasoknak.

Lisszabonon túl nekünk Madeira-ra nagyon sok utasunk van, szeretnénk az ő részükre is közvetlen csatlakozást nyújtani Lisszabonból. Szeretnénk Marokkó irányába több utast szerezni. Marokkónál érdekesség az, hogy Casablanca, Marrakesh és Tangir után megnyitjuk a Fez desztinációt is, oda heti hat alkalommal lesz lehetőség eljutni. Marokkó kiemelt pontunk.

Télen elég sok utast szállítottunk már a Zöld-foki szigetekre, ezeket az utasokat szeretnénk tovább megtartani, illetve ajánlani ezt a desztinációt.

Brazíliába 10 pontra repülünk, azt szeretnénk javasolni a magyar utasoknak, hogy jöjjenek velünk, utazzanak lisszaboni átszállással. Nyolc-kilenc óra alatt akár már Rió-ban, Sao Paulo-ban lehetnek, vagy eljuthatnak bármelyik gyönyörű szép keleti pontra - Salvador De Bahia, Recife, Foraleza, üdülőhelyekre is el tudjuk szállítani őket.

Nálunk az étkezés ingyenes, lehetőség van arra, hogy a poggyászt ingyenesen szállítsuk az utasok részére. Nagyon örülünk annak, hogy a fedélzeten portugál borokat tudunk kínálni, emellett finom étellel várjuk az utasokat. Budapest és Lisszabon között három és fél óra a repülési idő, utána már Lisszabonban vagyunk, egy olyan csodálatos helyen, amelyet tényleg mindenkinek javaslok és ajánlok.

Bevezettünk egy olyan új árrendszert amely a one way, tehát az egyirányba utazó utasok részére is optimális, mivel a repülőút szakaszonként kombinálható. Ezzel megoldható, hogy valaki egy osztályon megy és egy másik osztályon – pl. business osztályon - érkezik vissza, de például megoldható az is, hogy valaki visszaúton jelzi, hogy csomaggal, vagy csomag nélkül érkezik, így olcsóbb díjtételt fizethet.

A versenytársakat tekintve nagyon örülünk annak, hogy Lisszabonon túl Porto, Faro, Madeira estében jó piaci helyzeben vagyunk, így kedvező árakat tudunk utasainknak biztosítani.”