Ponta Delgada bemutató

Ponta Delgada

São Miguel szigete 747 km2 területű, 65 km hosszú, legnagyobb városa mely egyben az Azori-szigetek fővárosa is a déli parton található Ponta Delgada. A 25000 lakosú Ponta Delgada jelentős kikötővel rendelkezik.

Ponta Delgada látnivalók

Emigránsok emlékműve

A Salazar diktatúra idején (1928-1960) idején és az Azori-szigeteket sujtó 1958-as földrengés után jelentős volt a lakosság kivándorlása az Egyesült Államokba. A szobor ennek állít emléket.

Sao Sebastiao templom

A Sao Sebastiao templom Ponta Delgada fő temploma, mely a XV. században épült. A templom a híres portugál Mánuel stílusban épült, belsejében jelentős fafaragások találhatóak.

Városháza

A városháza Ponta Delgada egyik legszebb barokk épülete, mely eredetileg egy gazdag kereskedőcsalád háza volt a XVII. században.

Delfin és bálna néző kirándulások

Az Azori-szigetek partjai kürül rengeteg delfin és bálna él az Óceánban, Ponta Delgadában számos vállalkozás kínál delfin, vagy bálna néző hajókirándulást a turistáknak.

Carlos Machado múzeum

A Carlos Machado múzeum az Azori-szigetek egyik legrégebbi és legjelentősebb múzeuma, melyet Carlos Maris Machado természetbarát professzor alapított 1876-ban. A múzeumban az Azori-szigetek állat és növényvilágával ismerkedhetünk meg.
Weboldal: http://museucarlosmachado.azores.gov.pt/

Kikötő

Ponta Delgada kikötőjében nem csak jachtokat és óceán járó hajókat, hanem aktív halászhajókat is láthatunk, mivel itt a lakosság egy része halászatból él.

Sao Bras erőd

A Sao Bras erőd (Forte de Sao Bras) egy reneszánsz erőd, mely a XVI. században épült. Az erőd a parton található, mivel eredeti feladata Ponta Delgada védelme volt a kalóztámadásoktól. A halászkikötő szomszédságában lévő erőd meglátogatása érdekes program. Az erőd hétfőnként zárva tart.

Praca Goncalo Velho Cabral

A Praca Goncalo Velho Cabral Ponta Delgada főtere. Itt található a régi városfal három boltíve. A főtéren kellemes kávéházak várják a betérőket.

Ponta Delgada térkép

contentmap_module