Belo Horizonte bemutató

Minas Gerais tartomány fővárosa, Brazília harmadik legnagyobb városa Belo Horizonte, mely az ország délkeleti részében található. A város 2,5 millió, vonzáskörzete 5,5 millió brazil lakóhelye. Belo Horizontét az 1890-es években építették, hogy a korábbi főváros (Ouro Preto) funkcióját átvegye. Belo Horizontéban érdekesen keverednek a modern és régi épületek.

A város fontos ipari és gazdasági központ Brazílián belül, számos nemzetközi (pl. Google) és brazil cég irodája található itt. A szolgáltatóipar különösen erős, ez a város GDP-jének 85%-át adja. Minas Gerais gazdag mezőgazdasági és bányászati vidék, a termékek feldolgozása és elosztása Belo Horizontéban történik. A város fontos közlekedési csomópont, ahonnan autópályán juthatunk el Brazília nagyvárosaiba. Belo Horizonte kulturális központ is, két egyetemmel, zenei konzervatóriummal, műszaki főiskolával, több televízió és rádióadóval, színházakkal és irodalmi akadémiákkal.

Belo Horizonte elhelyezkedése, időjárása

Belo Horizonte Brazília délkeleti részén, a déli huszadik szélességi fokon, az Atlanti-óceántól kb. 300 km-re található. A város számos domra épült, amit hegyek vesznek körül. A város 850m-rel fekszik a tengerszint felett.

Belo Horizonte szubtrópusi éghajlattal rendelkezik. Mivel a város a déli féltekén fekszik, így a tavasz szeptemberben kezdődik, a nyár decemberben. A téli hónapok (június, július, augusztus) szárazak, a nyári hónapok (december, január) esősek.

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Szep

Okt

Nov

Dec

Nappal (°C)

28

29

28

27

26

25

25

27

27

28

27

27

Éjszaka (°C)

19

19

19

17

15

13

13

14

16

17

18

18

Csapadék (mm)

296

188

163

61

28

14

16

14

40

123

227

319

 

Belo Horizonte látnivalók

Belo Horizonte látnivalóinak egy része a mesterséges Pampulha lagúna partján található, egyéb látnivalók a Praca da Liberdade (Szabadság-tér) és a kör alakú Praca Raul Soares környékén vannak.

Belo Horizonte állatkert

Évente milliók keresik fel az állatkertet, mely gyerekekkel, vagy gyerekek nélkül is kíváló program a városban.

Pampulha lagúna

Belo Horizonte délnyugati részén található az a nagyméretű lagúna, amely remek sportolási lehetőségeket biztosít. A lagúna partján található a Mireiaro stadion és az Igreja de Sao Francisco de Assis (Assisi Szent Ferenc temploma) is, melyet szintén Oscar Niemeyer tervezett.

Parque Municipal Américo René Giannetti

A belvárosban található park francia stílusban, 1890-ben épült. A 18 hektáros területen elterülő parkban számos mesterséges tavon lehet bérelt csónakokkal hajókázni és kacsákat etetni. 1992 óta szórakoztatóközpont is várja a látogatókat.

Szabadság-tér (Praça da Liberdade)

A teret növényeivel, zenepavionjával, márványkútjaival és kivilágított szökőkútjával 1920-ban tervezte Reinaldo Dieberger. A tér két oldalán egy-egy Niemeyer tervezte épület áll, középen a Kormányzói Palota (Palácio da Liberdade) klasszicista épülete.

Kormányzói Palota (Palácio da Liberdade)

A Kormányzói Palota Belo Horizonte első elkészült épülete volt. A palota vegyes építészeti stílusban épült, erős neoklasszikus behatásokkkal. A palota minden hónap első vasárnapján látogatható 8:00 – 14:00 között.

Alta Vila torony (Torre Alta Vila)

Az Alta Vila torony 100m magas kilátójából remek kilátás nyílik a városba. A kilátó tetején egy népszerű Hard Rock Cafe található.

Catedral Nossa Senhora da Boa Viagem

A katedrális 20 éves építkezés után 1932-ben készült el neogótikus stílusban. A katedrális Belo Horizonte egyik jelképe, mely számos érdekes kőfaragást és egy, az oltárnál található faképet tartalmaz.

Belo Horizonte térkép

contentmap_module