Fortaleza bemutató

A Brazília északkeleti részén fekvő Fortaleza Ceará tartomány központja, Brazília egyik kedvelt és gyorsan fejlődő üdülőhelye. Fortaleza Brazília ötödik legnagyobb városa 2,3 millió lakossal, mely az Atlanti-óceán partjára épült. A város elsősorban az idegenforgalomból és kereskedelemből él. Fortaleza jelentős konferencia turizmussal rendelkezik. Fortaleza modern nagyváros, ahol a város képét a tengerpart és a felhőkarcolók határozzák meg.

A város történelme az 1600-as évek elején kezdődik, amikor Martin Soares Morenó vezetésével megjelennek a területén a portugálok, hogy a Ceará folyó torkolatánál erődöt és templomot építsenek. Fortaleza átmenetileg holland es indián kézen is volt. Martin Soares történetéből José de Alencar író írta híres regényét, az Iracemát, mely a portugál gyarmatosítók és indián őslakosok ? művészi megfogalmazása egy szerelmi történeten keresztül.

Fortaleza a 2014-es FIFA labdarúgó világbajnokság egyik fogadó városa lesz.

Fortaleza elhelyezkedése, időjárása

Fortaleza Brazília északkeleti részén, az Atlanti-óceán mellett található.

Fortalezza trópusi éghajlattal rendelkezik, melyet két évszak, a száraz és nedves évszak jellemez. Fortalezában egész évben magas a hőmérséklet és a páratartalom, de a tenger felől érkező szél mindkettő hatását mérsékeli. A legmelegebb hónapok december és január, az esős évszak februártól májusig tart. Augusztustól decemberig száraz az idő és a páratartalom is alacsonyabb, mint az év többi részében. Az egész évben meleg időjárás miatt az Atlanti-óceán vize is meleg.

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Szep

Okt

Nov

Dec

Nappal (°C)

31

30

30

30

30

30

30

29

29

31

31

31

Éjszaka (°C)

25

24

23

23

23

23

22

21

23

24

25

25

Csapadék (mm)

130

216

339

348

226

160

91

31

23

16

13

50

 

Fortaleza látnivalók, programok

Strandok Fortalezában

Mivel Fortaleza elhelyezkezkedése és éghajlata is ideális a strandoláshoz,  így a város fontos programhelyszínei az összesen 25 km hosszú városi strandok.

Dragon of the Sea Kulturális Központ (Dragão do Mar)

A Dragão do Mar egy múzeumokat, planetáriumot, színházat, könyvtárat és mozikat tartalmazó kulturális központ, mely köré számos étterem, bár és kézműves termékeket árusító butik épült. http://www.dragaodomar.org.br/index.php

Catedral Metropolitana de Fortaleza

Az 1978-ban felavatott katolikus templom 5000 hívő befogadására képes. A katedrálist egy francia építész tervezte eklektikus stílusban.

Coco Park (Parque Ecológico do Cocó Fortaleza)

A Coco Park Fortalezza legnagyobb parkja, ahol főleg gyerekek számára rengeteg érdekes dolog látható. A parkban éttermek és bárok is találhatóak.

Englishman Bridge

Az Englishman Bridge korábban Fortaleza régi kikötőjének része volt, ma kávézók, éttermek és élő zene találhatóak ezen a kedvelt kilátóhelyen.

Jose de Alencar Színház

A belvárosban található színházban a hétvégéken ingyenes tánc és zenei műsorokat tekinthetnek meg a látogatók. A színház 1908-1910 között épült neoklasszicista stílusban.

Fortaleza térkép

contentmap_module