Natal bemutató

Brazília leggyorsabban fejlődő turisztikai szenzációja Natal. A Rio Grande do Norte tartomány fővárosa ideális elhelyezkedéssel és természeti adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy igazi túristaparadicsom legyen. A városban évente több, mint 300 napon keresztül süt a nap, a napi átlaghőmérséklet egész éven 27C felett van. Natal 420 km finomhomokos tengerparttal rendelkezik, melyek közül néhányat a világ 10 legszebb strandja között tartanak nyilván (Jacumã beach). A tengerpart mellett homokdűnék, szikás partszakaszok és lagunák egyaránt találhatóak.

A brazil kormány kiemelt fontosságú turisztikai területként kezeli Natalt, ezért a városban folyamatos fejlesztés alatt van az infrastruktúra. Modern szállodák, bevásárlóközpontok, szórakozóhelyek várják a főleg Európából és Észak-Amerikából érkező turistákat.

Natal csupán 800 ezer lakossal rendelezik, a város emiatt nem zsúfolt és a közbiztonság is sokkal jobb, mint Brazília többi városában. Ellentétben az északkeleti partszakasz egyéb nagyvárosaival (pl. Recife) Natal nem rendelkezik vad éjszakai élettel. A gazdag brazilok kedvelt üdülőhelye a város.

Az ideális tengerparti üdülésen túl Natal történelmi és építészeti látnivalókkal is rendelkezik, fejlődőben van a konferenciaturizmus és az ingatlanfejlesztések.

Natal elhelyezkedése, időjárása

Natal Brazília észak-keleti részén található közel az egyenlítőhöz. Európához és Afrikához ez a rész esik a legközelebb, így Natal csupán hat és fél órányi repülőútra fekszik Portugáliától. A város alapítása 1599 karácsonányak napjára esik, Natal portugálul karácsonyt jelent.

Natal trópusi éghajlattal rendelkezik, mely száraz és esős évszakra osztható. A száraz évszak szeptembertől márciusig, az esős évszak áprilistól augusztusig terjed. A hőmérséklet egész évben magas, és alig változik.

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Szep

Okt

Nov

Dec

Nappal (°C)

31

31

31

30

28

28

28

29

30

30

30

30

Éjszaka (°C)

24

23

23

22

21

21

19

20

21

22

23

24

Csapadék (mm)

50

120

180

250

190

210

190

90

60

20

20

20

 

Natal látnivalók, programok

Forte dos Reis Magos

A csillag alakú erőd, mely a Newton Navarro-híd lába mellett a tengerparton található Natal legrégebbi és legfontosabb látnivalója. Az erőd 1598-ban épült, hogy megvédje Natalt a francia kalózok támadásától.

Newton Navarro-híd

A Potengi folyó felett átívelő Newton Navarro híd Brazília egyik legmagasabb hídja, mely a város északi és keleti felét köti össze. A híd méretei miatt az elmúlt években turistalátványosság lett.

Parque das Dunas

A Parque das Dunas egy természetvédelmi terület homokdűnékkel, mely a part mellett, az északi és déli városrészek között található.

Parque da Cidade

A déli és nyugati városrészek között található természetvédelmi terület, melynek legfőbb látványossága az Oscar Nimeyer tervezte szem alakú torony.

Natal történelmi központ

A történelmi központ 150 különböző stílusú épületet tartalmaz. Bár a várost 1599-ben alapították, a történelmi városrész épületei a XIX és XX században épültek.

Natal Augusto Severo Nemzetközi Repülőtér (Aeroporto Internacional Augusto Severo)

Natal modern repülőtere a városközponttól 20 km-re található. A TAP Air Portugal járatok ide érkeznek naponta Lisszabonból. Natal repülőteréről a fontosabb brazil városok (São Paulo, Rio de Janeiro, Recife, Fortaleza, Salvador, Belo Horizonte, Brasilia) felé repülőjáratok csatlakoznak. A repülőtérről a városba busszal (R$2,6), vagy taxival lehet bejutni.

contentmap_module