Recife bemutató

Pernambuco állam fővárosa, Brazília északkeleti partjának egyik legnagyobb és legfontosabb városa Recife. A hollandok alapította város jelentős kulturával és érdekes belvárossal rendelkezik. Recifét Brazília Velencéjének is nevezik, mivel a város három folyó (Capibaribe, Beberibe, Jordão) torkolatánál fekszik. A folyók által elválasztott szigeteket hidak kötik össze. Recife lapos területen található, mindössze 2m a tengerszint feletti magassága. A turisták elsősorban strandjaiért, történelmi látnivalóiért, a karneválért, művészeti értékeiért és a brazil konyha miatt látogatnak Recifébe.

Recife elhelyezkedése, időjárása

Recife Brazília északkeleti részén, három folyó torkolatánál, sík területen található. Recife Brazília egyik legkeletebbi városa, közel az egyenlítőhöz.

Recife trópusi éghajlattal rendelkezik, mely száraz és esős évszakra osztható. A száraz évszak szeptembertől márciusig, az esős évszak áprilistól augusztusig terjed. A hőmérséklet egész évben magas, és alig változik.

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Szep

Okt

Nov

Dec

Nappal (°C)

29

29

29

29

28

27

27

27

28

27

28

29

Éjszaka (°C)

25

25

24

24

23

22

21

22

23

25

24

25

Csapadék (mm)

41

90

197

241

335

318

224

147

62

37

25

40

 

Recife látnivalók, programok

Centro

A Centro Recife történelmi városrésze, mely az Atlanti-óceán partján, a Capibarive torkolatánál elhyelyezkedő városrész, mely Recife Antigo (régi Recife), Santo Antônio, São José, Santo Amaro és Boa Vista negyedekből áll. Az egyes városrészeket hidak kötik össze. A Centróban található a történelmi épületek nagy része és a hivatali negyed. A Recife Antigonál található kikötő egykoron egész Amerika legnagyobb kikötője volt.

Zona Sul (Déli Zóna)

A Zona Sul Recife legmodernebb, főleg turisták által látogatott része, mely természetes korallzátony strandok köré épült. Ebben a városrészben rengeteg szállodát, éttermet, bárt találhatunk, itt van Recife legnagyobb bevásárlóközpontja és a repülőtér is.

Zona Oeste (Nyugati Zóna)

A Zona Oeste Recife legzöldebb városrésze, ahol olyan esőerdő található, mely egykoron Brazília egész keleti partját borította. A Zona Oeste városrészben két fontos múzeum is található, (Instituto Ricardo Brennand és a  Museu-Oficina Francisco Brennand), valamint itt van egész Brazília egyik legjobb egyeteme is, a  Recife Katonai Iskola.

Zona Norte (Északi Zóna)

A Zona Norte gazdag lakórész, ahol szép házak, iskolák, kórházak találhatóak. A Zona Norte területén számos park van.

Recife Guararapes-Gilberto Freyre Nemzetközi Repülőtér

Recife ultramodern repülőtere a városközpont közelében található. Ide érkeznek Lisszabonból a TAP Air Portugal járatok. A repülőtér közel van a tengerparti szállodasorhoz, így egyszerű a bejutás a központba.

Recife térkép

contentmap_module