Faro bemutató

Faro bemutató

Portugália vezető tengerparti nyaralóhelye a 40 000 lakosú Faro, mely Portugália kontinentális részének legdélebbre fekvő városa és egyben  Algarve tartomány központja. Faro központi része nagyon emberi léptékű, ahol számtalan utca el van zárva a közlekedés elől. Faro már a rómaiak idejében is jenetős település volt, a Ria Formosa lagúna közelsége és kikötője miatt.  Faro széles lagúna partjára épült, mocsarak és sós-szikes síkságok övezik. Faro 10 km-re van a hatalmas strandtól, melynek homokos szigetei az ár-apálynak megfelelően hol eltűnnek, hol előbukkannak.

Faro látnivalói

A turisták nagy része a remek strandok miatt érkezik a városba, melyek Faroban és környékén találhatóak. Számos busz és hajó szállítja a látogatókat a Farotól néhány kilométerre található strandokra és üdülőtelepekre. Faro leghíresebb strandja a a Praia de Faro.
Faro másik kedvelt és sokak által látogatott része a kikötő, ahol a luxusjachtok mellett számos vízparti kávézót találunk.
A kikötőn túl a látványos óváros (Centro Historico) található, ahol Faro nevezetességeinek nagyrésze látható.
Faro régi és modern látnivalói sűrűn sorakoznak annak ellenére, hogy a nagy 1755-ös földrengés sok fontos épületet elpusztított.
Faróban kevés múzeum található, de ezek megtekintését mindeképpen ajánljuk azoknak, akiknek ideje engedi. Érdemes felkeresni a Városi Régészeti Múzeumot (Museu Municipal de Faro), a Tengerészeti Múzeumot (Museu Maritimo) és a híres Algarve Régió Múzeumot (Museu Regional Do Algarve).

Faro óváros (Centro Historico)

Az ovális alakú óváros macskaköves sikátorai és élénk színekre festett Mór stílusú épületei a kikötő mellett találhatóak. Az óvárosban számos művészeti galléria és kávéház várja a látogatókat.

Faro strandok

Faro homokos strandjai tiszták, szépek és minden infrastruktúrával el vannak látva. A tenger itt sekély, így családosok számára is ideális hely a nyaralásra. Nyáron komp közlekedik a Faro és Olhao között elhelyezkedő szigetekre, melyek egyik oldala a lagúna, másik oldala a nyílt tenger felé néz. Ezek a szigetek is hosszú homokos parttal rendelkeznek és mivel sekélyek így vizük is kellően meleg.

Faro kikötő

Faro egyik legkedveltebb része a kikötő, mely az óváros mellett helyezkedik el. Esténként helyi fiatalok és turisták egyaránt szívesen látogatják a város ezen részét.

Ria Formosa Természetvédelmi Terület

Farotól 10-15 km-re keletre, a spanyol határ felé található a tenger partján elhelyezkedő természetvédelmi terület. Faroból hajóval, szervezett kirándulás során juthatunk el ide. A hajók az óváros elől indulnak, a kirándulás 2-2,5 órás program.

Igreja do Carmo templom

Az Igreja do Carmo templom Faro egyik legszokatlanabb látnivalója, mivel itt található az a csontkápolna, melyet a szerzetesek koponyái és csontjai díszítenek.

Viva Science Centre (Centro Cienca Viva)

Rossz idő esetére érdekes beltéri interaktív programot kínál gyerekek és felnőttek részére Faro korábbi elektromos állomásán található tudományos kiállítás. Számos érdekes tudományos tény látványos magyarázata, repülőgép szimulátor és a helyi tengeri élővilágot bemutató kiállítás található itt.
A múzeum július  és szeptember között              K-V: 16:00 – 22:00, október – június között K-P:10:00 – 17:00, hétvégén 15:00 – 19:00 tart nyitva.

Faro  repülőtér

Faro modern repülőtérrel rendelkezik, ahol nyaranta rengeteg turista érkezik a városba. A faroi repülőtérről busszal, vagy taxival juthatunk el Faro központjába. A repülőtér közvetlenül a tengerparton fekszik és közel van a városhoz.

Faro térkép

contentmap_module